Klitschko sërish kritikon ashpër Zelenskyn

Kryetari i Kievit, Vitali Klitschko gjatë një interviste dhënë për ARD-në gjermane, ka deklaruar se Ukraina duhet të mbetet një vend demokratik.

Në këtë drejtim, ka disa lëvizje nga udhëheqja e shtetit ukrainas me të cilat ai nuk është dakord, transmeton Telegrafi.

Shembulli i parë i kësaj është deklarata e Sergei Leshchenko, anëtar i stafit të presidentit, se ukrainasit që janë jashtë vendit duhet të kthehen në atdheun e tyre dhe ta ndihmojnë atë – dhe se Bashkimi Evropian duhet të ndalojë së ofruari mikpritje për këta njerëz.

Klitschko thotë se ishte i befasuar nga ajo deklaratë: “Nëse jemi një vend demokratik dhe i detyrojmë njerëzit të vijnë në Ukrainë, atëherë për mendimin tim kjo është shkelje e të drejtave të njeriut”.